طرح مسأله بحث از آنجا آغاز میشود که سدها، سازههایی که برای مدیریت منابع آب (ذخیرهسازی، آبیاری و توسعه کشاورزی، تأمین آب شرب و بهداشت، تولید برق آبی، مقاصد تفریحی و فراغتی)، در انواع مختلف (خاکی، بتنی، لاستیکی و …) و با اندازههای مختلف (کوچک و بزرگ)، بر مسیر رودخانهها …
ادامه مطلب »masonry layout
از دوگانگی شناختی تا تعارض منافع: ریشههای تفاوت دغدغههای مردم و مسئولان
این مصاحبه در شماره ۲۸۷ هفتهنامه تجارت فردا به تاریخ ۷ مهر ۱۳۹۷ در صفحات ۲۴ تا ۲۵ منتشر شده است. ——————————————————————————————————————– * موضوع بحث ما تفاوت اولویتهای مردم و مسئولان است. در بسیاری از مطالعات جامعهشناختی، شکاف دولت-ملت بهعنوان ویژگی تاریخی و ذاتی جامعه سنتی ایران معرفی شده است. …
ادامه مطلب »در کاربرد فروپاشی محتاطتر باشیم: چارچوبهایی برای اندیشیدن، سؤالاتی برای پاسخ گفتن
مقدمه عبارت «فروپاشی اجتماعی» را که در موتور جستوجوی گوگل جستوجو کنید ۶۰۴۰۰ مورد از این عبارت را فهرست میکند و این خود نشانهای از توجه به این مفهوم نزد تحلیلگران ایرانی است. این مفهوم همچنین سابقهای دیرینه در ادبیات محققان و تحلیلگران ایران دارد. عباس عبدی از اوایل دهه …
ادامه مطلب »از توهم فراوانی آب عبور کنیم
این مصاحبه در روزنامه اعتماد مورخ ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ منتشر شده است و به چرایی تشکیل «مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی» در وزارت نیرو میپردازد. امین شولسیرجانی استفاده از تلگرام که در ایران رونق گرفت، کمکم بسیاری از دانشگاهیانی که احساس میکردند با بدنه عمومی حرف دارند …
ادامه مطلب »تخریب محیطزیست نابرابری را تشدید میکند
این مصاحبه در شماره ۲۷۲ مجله «تجارت فردا» به تاریخ ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ در صفحات ۴۲ و ۴۳ منتشر شده است. در سالهای اخیر، گزارشهای مختلفی اعم از داخلی و بینالمللی منتشر شده که حاکی از تشدید خشکسالی در خاورمیانه، از جمله ایران بوده است. فارغ از تصویری که …
ادامه مطلب »اصلاحات برای خروج از دام اجتماعی
متن سخنرانی انجام شده در شیراز به تاریخ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ بسیار خوشبختم که در این جمع حضور دارم و این فرصت هست که در مورد کتاب «دامهای اجتماعی و مساله اعتماد» حرف بزنم. برای من این بحث بیش از آنکه معرفی کتابی باشد، ادامهی پروژهای فکری است. پروژهی …
ادامه مطلب »به وقت شام: دفاع از انسانیت دفاع
توضیح: این یادداشت در روزنامه سازندگی منتشر شده است. چهارشنبهشب هفته گذشته بیننده فیلم «به وقت شام» ساخته ابراهیم حاتمیکیا بودم. فیلم به مانند بقیه ساختههای حاتمیکیا بیننده را به تأمل وامیدارد. من البته صلاحیت ندارم درباره ویژگیهای فنی یا حتی منطق کنشهای نظامی به نمایشدرآمده سخن بگویم، اما مایلم …
ادامه مطلب »عمران فیزیکالیستی: توسعه یا ساختوساز
توضیح: این مقاله در مجله آینده نگر، شماره ۷۰، فروردین ۱۳۹۷ از صفحات ۲۴ تا ۲۶ منتشر شده است. ۱. مقدمه دولت در ایران در چند دهه گذشته سالیانه میلیاردها دلار برای ایجاد زیرساختها و انجام فعالیتهایی صرف کرده است که معمولاً آنها را طرحها یا پروژههای عمرانی میخوانند. سؤال مهم …
ادامه مطلب »اصلاحطلبی بر محور اصلاح کارآمدی دولت
توضیح: این مقاله در مجله «اندیشه پویا، شماره ۴۹، اسفند ۱۳۹۶، صفحات ۱۲۲ تا ۱۲۵» منتشر شده است. طرح مسأله من سه سال قبل مقالهای برای مجله اندیشه پویا نوشتم با عنوان «دموکراسی و اصلاح بوروکراسی: خورشید دموکراسی از مشرق اصلاح بوروکراسی طلوع میکند» (فاضلی، ۱۳۹۳) و در آن به فهرستی …
ادامه مطلب »«دولت پیچیده؛ روشنفکری چپ کوک»
توضیح: این میزگرد در «سالنامه نوروزی روزنامه ایران، اسفند ۱۳۹۶، صفحات ۲۰ تا ۲۳» منتشر شده است. سوال: علی سرزعیم در کتاب «پوپولیسم ایرانی» می گوید معمولا برای روشنفکران مهم این بود که چه کسی قدرت را به دست می گیرد، اما به این نمی پرداختند که فرد صاحب قدرت، …
ادامه مطلب »