معرفی انجمن
انجمن جامعه شناسی ایران، انجمنی غیرانتفاعی است که در سال ۱۳۷۰ تاسیس شده و در زمینههای علمی، پژوهشی، کارشناسی و مشاوره فعالیت میکند.
این انجمن در نهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برتر کشور (۱۳۸۷)، که از سوی وزارت علوم تحقیقات و فنآوری برگزار می شود، به عنوان “انجمن علمی برتر” معرفی شد.
اهداف انجمن:
– تولید و ترویج دانش جامعهشناختی.
– تدوین و تصریح قواعد (هنجارهای رویهای و هنجارهای اجتماعی یا اخلاق علمی) برای کنشگران حوزه جامعهشناسی.
– تقویت ارزش و حیثیت جامعهشناسی (کسب شأن علمی و اجتماعی).
– تقویت تعهد علمی و هویت صنفی کنشگران جامعهشناسی.
– بسط، گسترش و غنیسازی روابط انجمنی در اجتماع علمی و جامعه
سیاستها
– کاربردی کردن جامعهشناسی از طریق طرح مسائل اساسی جامعه و کوشش در جهت توصیف، تبیین و حل آنها.
– بسط تعامل علمی با نهادهای سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرایی کشور.
– ارائه خدمات علمی، آموزشی و پژوهشی به بخش خصوصی و دولتی
– برگزاری گردهماییهای علمی ـ تخصصی در سطوح محلی، ملی و بینالمللی.
– انتخاب و معرفی آثار برجسته سال در حوزه جامعهشناسی.
– تدوین اصول و قواعد کار و فعالیت در حوزه جامعهشناسی از جمله: تعیین ملاکهای علمی حداقلی برای ارزشیابی کارهای آموزشی ـ پژوهشی و انتشاراتی در حوزه جامعهشناسی.
– تدوین قواعد اخلاق تحقیق اجتماعی.
گروههای علمی- تخصصی
انجمن جامعهشناسی ایران بخش وسیعی از فعالیتهای علمی و پژوهشی خود را در قالب گروههای علمی- تخصصی مختلف انجام میدهد. در حال حاضر، در این انجمن، ۱۸ گروه علمی- تخصصیبه کار مشغولند که هر یک، به حوزهای خاص در جامعهشناسی و علوماجتماعی اختصاص داشته و اعضای آنها را نیز متخصصان این حوزهها تشکیل میدهند. این گروهها با برگزاری جلسات متناوب، سمینارها، همایشها و کارگاهها، انتشار مقاله و کتاب، انجام طرحهای پژوهشی در حوزه فعالیت خود، از جمله ارکان اصلی انجمن جامعهشناسی ایران شناخته میشوند.
این گروهها عبارتند از: مطالعات انسانشناسی فرهنگی، جامعهشناسی پزشکی و سلامت، جامعهشناسی کاربردی، جامعهشناسی انقلاب و جنبش های اجتماعی، جامعهشناسی تاریخی، جامعهشناسی خانواده، جامعهشناسی دین، جامعهشناسی روستایی، جامعهشناسی شهر، جامعهشناسی صنعت، جامعهشناسی علم و معرفت، جامعهشناسی هنر و ادبیات، جامعهشناسی ورزش، روششناسی و روشهای تحقیق، سیاست اجتماعی، مسائل و آسیبهای اجتماعی، مطالعات زنان، و مطالعات فرهنگی.
دفاتراستانی
انجمن به منظور توسعه و گسترش فعالیتهای خود، اقدام به تاسیس دفاتر استانی در استانهای کشور کرده است.
در حال حاضر، به جز دفتر مرکزی در تهران، در ۱۵ استان شامل استانهای اصفهان، ایلام، خراسان، خوزستان، زنجان، فارس، مازندران، همدان، چهارمحال و بختیاری، کردستان، کرمان، گیلان، یزد، آذربایجان شرقی و لرستان دفاتر استانی انجمن ایجاد شده اند.
انتشارات
نشریات انجمن جامعهشناسی ایران عبارتند از:
۱- مجله جامعهشناسی ایران با امتیاز علمی پژوهشی (فصلنامه)
۲- مجله مطالعات اجتماعی ایران با امتیاز علمی پژوهشی (فصلنامه)
۳- خبرنامه انجمن جامعه شناسی ایران (دو ماهنامه)
و کتاب ها و مجموعه مقالههای همایشها
همایشها
یکی از فعالیتهای مهم انجمن برپایی همایشها و نکوداشت هاست. مهمترین همایش های برگزارشده عبارتند از:
همایش ملی طرح مسائل اجتماعی ایران و همایش ملی آسیبهای اجتماعی در ایران،
همایش ملی کنکاش های نظری و مفهومی درباره جامعه ایران و همایش علم بومی و علم جهانی
بزرگداشت مرحوم دکتر غلامحسین صدیقی، نکوداشت دکتر غلامعباس توسلی و ۴تن از برجسته ترین مترجمان علوم اجتماعی
چند همایش منطقه ای با محوریت دفاتر استانی
همکاری های بین المللی
انجمن جامعهشناسی ایران در راستای همکاریهای بینالمللی خود عضو انجمن جامعهشناسی بینالمللی ISA)) و انجمن آسیایی شوراهای پژوهشیعلوماجتماعی (AASSREC) میباشد.
نحوه عضویت در انجمن جامعهشناسی ایران
عضویت در انجمن به صورت عضو پیوسته، عضو وابسته و دانشجویی، است.
کلیه اعضای هیأت علمی، آموزشی و پژوهشی شاغل یا بازنشسته دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در یکی از رشتههای علوم اجتماعی خاص، میتوانند به عضویت پیوسته انجمن پذیرفته شوند. سایر دارندگان مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد به بالا در رشتههای تخصصی علوم اجتماعی خاص با معرفی دو تن از اعضای پیوسته میتوانند به عضویت انجمن درآیند.
دارندگان درجه کارشناسی (لیسانس) در یکی از رشتههای علوم اجتماعی خاص و کلیه افرادی که دارای درجه کارشناسی (لیسانس) هستند و مدت پنج سال به نحوی در یکی از رشتههای علوم اجتماعی خاص فعال بوده و منشأ آثار ارزنده باشند نیز میتوانند عضو وابسته انجمن باشند.
دانشجویان سالهای سوم و چهارم رشتههای علوم اجتماعی میتوانند به عنوان ”عضو دانشجویی“ به عضویت انجمن جامعهشناسی ایران درآمده و از خدمات انجمن بهرهمند شوند. همچنین هیأت مدیره انجمن طبق ضوابط مندرج در اساسنامه میتواند عضو افتخاری بپذیرد.
فرم عضویت و مدارک مورد نیاز جهت عضویت از طریق پایگاه اینترنتی انجمن قابل دسترسی است.
پایگاه اطلاع رسانی انجمن www.isa.org.ir
بازدیدکنندگان این پایگاه میتوانند از اخبار انجمن، برنامه و فعالیتهای گروههای تخصصی و دفاتر استانی، گزارش سخنرانیها و سایر اطلاعات مورد نیاز آگاه شده، با اعضای انجمن آشنا شوند؛ نسخه الکترونیکی نشریات را مشاهده کرده و فرم عضویت انجمن را نیز دریافت نمایند. این پایگاه به دو زبان فارسی و انگلیسی در دسترس مخاطبان قرار دارد.